nyår

middag avklarad, nu har jag enmansfest i väntan på majsie, anna och joel. inatt blir det dons dons!
.
"she looks like a model except she's got a little more ass" /j.t.

finn ett fel.

vänta, vänta. vad är det som händer?

dagens uppdrag.

nu blir det storstädning innan maja och eric kommer hit. sedan jobb och ikväll, who knows? jag har även fått i uppdrag att fota mina nya babies, acne guns, så det kommer bilder på dom latero!

pig(g) som en gris?

"sista arbetsdagen för året" och bla bla. kul för er, själv ska man jobba imorn med! (och söndag, fast då är det nytt år, MEN ändå.)
.
har hunnit landa här hemma iallafall, ätit och så, nu ska jag in i duschen innan jag beger mig iväg igen. att man aldrig kan lära sig att det är skönast att vara hemma? ser iallafall ut att bli en hemmakväll imorn, på självaste nyår. men det gör inget.
.
vad ska ni göra?
.
"pigg"

you're gonna die charlie.

är i slutet av säsong tre på LOST. för andra gången då. kommer ihåg hur ledsen jag blev när charlie dog. just nu, har han inte dött än, men jag vet ju att det händer. han var min favvis, ända från start. kanske mest för att han (eller dominic monaghan) varit med i sagan om ringen. och för att han (charlie) hade Vans. och det hade jag oxå, vid tillfället.
my hero.

mornin'


för att jag älskar honom


playin'

leker bara lite med min design. eftersom mitt besökarantal ökar. igår hade jag 13 besökare. hurra! skulle fira med att ta en bild tillsammans med frank. titta vad han gjorde då:
schysst. fast jag tyckte det va rätt kul.

sessy 2

viktor barth-kron

sessy

casey affleck
joaquin phoenix
julia roberts

Vad tycker vi om juldagen?

"Folk undrar om jag vill ut idag. Men det vill jag inte. Idag är den värsta dagen att gå ut på ever. Förra året kände jag mig som Simba som när han klamrar sig fast på en gren när alla djuren springer förbi."

Hola amigos!

Idag har jag en riktig mysdag. Har tittat på Tarnation och A bout de souffle, myst med familjen och nu ska jag ta en lur innan kvällens äventyr börjar. Vad som bjuds på? Ingen aning.
Jean-Paul Belmondo och Jean Seberg i Till sista andetaget, som den heter på svenska. En fransk film från -59 som är helt fantastisk. Såg den när jag pluggade filmvetenskap i Örebro. Tack för det! Såg även Tarnation där. En dokumentär om Jonathan, hans mamma Renee och hans morföräldrar som uppfostrade honom då Renee led av psykiska sjukdomar. En film du måste se innan du dör.

Har aldrig påstått att han är normal



Merry X-mas

Alltså de där skorna hade jag ju suktat efter i flera månader. Så beställde hem dom, mest på skoj, och även för att jag fick tillbaka 3000 för mina Pistols som gick i tusen bitar. Och jag älskar dom. Bästa julklappen. Beställde även hem en jacka men när Lisa sa att den kostade lika mycket som en t/r biljett till Indien skickade jag tillbaka den. (Plus att den inte va hundra.)
Fick världens bästa julklapp av mamma o pappa. En Electrolux ergorapido dammsugare!!!! I mörklila. AS FIN! Och jag har tjatat om den i flera månader. Så fick jag den! Kommer dammsuga jämt! (o det behövs när man har katt.) SÅ GLAD. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle bli glad för en dammsugare.
Nu har gästerna gått, jag har dragit på mig myskläder och en film ska sättas på. Tror det blir Moulin Rouge, varit sugen på den några dagar.
Hoppas ni haft en fin dag. Ciao!

Acne Gun

Jag och min julklapp till mig själv önskar GOD JUL!

Home from Berlin

Herre vad jag ligger efter. Har busat loss i Berlin med just Busan och Skorpan. Sov max 3 h inatt innan vi tog oss till flygplatsen tidigt i morse. Nu blir det bädden dirr, sen på o jobba igen imorn.
Fick en riktigt bra komplimang i tisdags. En tjej från USA trodde jag va amerikan! SÅ bra engelska tyckte hon jag pratade. WIN!

Dag 11 - Mina syskon

Min storebror Henrik är tre år äldre än mig. Jag minns när jag insåg att nu är vi faktiskt vänner. Det var när jag bodde i Örebro och vi pratade i telefon. Helt plötsligt hade det gått två timmar och vi pratade fortfarande. Då insåg jag att vi inte längre är barn som bråkar, skriker och slåss. Vi är två vuxna människor med ett band som ingen annan har. Vi är syskon, han är min bror och jag älskar honom.

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

På jobbet - arbetsuniform, aka. postkläder.
På festen - svarta byxor, mönstrat linne, svart jacka i skinnimitation.

Dag 9 - Min tro

Jag tror på någonting. Vet inte vad, men jag tror. Enough said.

Dag 8 - Ett ögonblick

Paris, oktober 2009.
Emilie och jag kliver av tunnelbanan, hon ber mig blunda och leder upp mig på ett öppet "torg". Ställer mig i perfekt position och ber mig öppna ögonen.
Eiffeltornet. Det står där framför mig, in all its glory. Det ögonblicket, när ögonen tårades för att det var så jäkla mäktigt. Det glömmer jag inte på länge.

white lips kissed


just for fun

Nu tar jag och mitt nytonade hår och drar ut och dansar! Möter upp Majsie och Emsa hos Charlie, sen blir det vindrickning till sent på natten och antagligen ligger Harrys för våra fötter...
See you when I see you!

Dag 7 - Min bästa vän

Ni vet, man har oftast inte bara en bästa vän, man har några stycken extra nära. Men jag tänkte skriva om Plän. Inga är som du och jag. Vi har haft våra duster men det har bara gjort oss starkare. Vi + party = oslagbart.
Vi lärde känna varandra i ettan på lågstadiet och hoppade twist, lekte med Barbie och mimade till Spice Girls. Lekte strumpbyxfamiljen och spelade in på band. Kasettband. Jag vet inte var dom är, men Plän är säker på att jag sparat dom, för "dina Barbie hade alltid så fint hår". Vad det nu har med saken att göra.
Har tyvärr inga bilder på oss på min nya dator men det kommer sen!

Dag 6 - Min dag

Detta var ju gårdagens uppgift, så jag får skriva om gårdagen.
Började dagen med ett fint sms från Majsie.
Vilken härlig dag! Lagom kallt och du slutar tidigt hela veckan :)
Det är en fin vän, den där Majsie.
Stressade iväg till jobbet, ni vet det var en sån morgon då man har jättemycket tid över som alltid slutar med att man får springa för att hinna till slut. På jobbet körde jag fast med moppen några gånger, jävla snö, och fick knuffhjälp två gånger. Sedan flöt det på rätt bra. Där va att göra hela dagen, det är rätt skönt, tiden går fort.
Efter jobbet gick jag hem till Henrik och hämtade hans, numera MIN, MacBook. Är redan störtkär. Sedan knallade jag till Hemmakväll och inhandlade världens bästa film Ensam hemma och säsong 3 och 4 av LOST så jag kan fortsätta mitt maraton. MEN, när jag kom hem var jag så jävla trött att jag knappt orkade någonting, så halv åtta kröp jag ner i sängen och vid 20 sussade jag sött.

redheaded girl with macbook


Dag 5 - Vad är kärlek?

Jag är nog i mitt absolut sköraste tillstånd att skriva om kärlek just nu, men det är väl oxå då man kan beskriva den som bäst.

Har precis sett senaste avsnittet av Grey's Anatomy, och fy fan vad de älskar varandra i den serien. Man kan känna det, hur ont det gör att älska någon så mycket. Derek och Meredith, Meredith och Cristina, Arizona och Callie, Mark och Lexie osv. Skulle gjort vad som helst för att ha en Derek Shepherd i mitt liv. McDreamy.

Kärlek för mig är när man skulle göra vad som helst för någon. Så enkelt är det.

Tänkte dra till med något fint citat här, men alla mina favoritcitat handlar om olycklig kärlek och får mig att bli melankolisk. Men vi kan ta några favoriter, alla från Grey's och den fantastiska Meredith.

"the people who suffer the most are those who don't know what they want."

"too often the thing you want most is the one thing you can't have."

"there is nothing worse in the world, than thinking you have a chance when you really don't."

"we're not just friends. at least i'm not. he's still mcdreamy."


Okej, kom på att jag har en favoritdikt som säger allt.

Säg till om jag stör
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.



+ ett av mina favvoklipp: http://www.youtube.com/watch?v=CherDgZXO1U&feature=related

Dag 4 - Det här åt jag idag

Frukost: Roast'n'toast med julost. Juice till det.
Lunch: Kycklingfilé med rösti.
Middag: Kommer att bli kinamat.

Detta åt jag inte idag men gott är det:

Dag 3 - Mina föräldrar

Mamma är den bästa som finns. Hon må vara tjatig, men hon är min mamma. Hon är finsk, alltså gör det mig halvfinsk. Hon heter Gun-Viol men kallas för Fia. Ingen aning om varför. Hon jobbar som sysselsättare på Röingegården, ett hem för psykiskt (och fysiskt) sjuka människor i olika åldrar (mest äldre). Hon älskar att pyssla, och gör egna smycken och tovar små figurer. Hon gillar sånt jag hatar. Fast gemensamt har vi kläder och skor. För ett par månader sen köpte hon ett par stövlar som nästan var identiska med ett par hon redan hade. Det märkte hon först när vi kom hem. Det skrattade vi gott åt.

Pappa. Ibland (ofta) tvivlar jag på hans kärlek till mig. Han är en jävligt hård pappa som ofta (alltid) ifrågasätter ens val i livet. Han är nog den smartaste och starkaste jag vet. Har ärvt många egenskaper av honom. Humöret bland annat. Oj oj oj. Han höll ett tal för mig på min examensfest och jag har aldrig hört så fina ord komma ur hans mun. Han är distriktschef på Posten och har jobb upp över öronen. Hans glädje i livet är öl och fotboll.



Mina föräldrar var på bilsemester i somras. De köpte tält, madrasser och sovsäckar - just in case. Det slutade med att de bokade ett lägenhetshotell hela semestern. Men de provade iallafall tältet på tomten innan.

Förlåt mamma och pappa för den extremt osmickrande bilden. Den här är lite bättre:


Dag 2 - Min första kärlek

Daniel är hans namn och han räddade mitt liv. Vi träffades hösten 2005 och jag var övertygad om att vår kärlek skulle vara för evigt. 1 år och 3 månader senare dog vi.

En helt fantastisk människa som på något sätt format mig till den jag är idag. Just den tiden i livet vi spenderade tillsammans är rätt viktig. Gymnasietiden, gränsen till vuxenlivet. Är tacksam över att ha upplevt sådan kärlek, även om det slutade i ett krossat hjärta.

Nu studerar han design i London, känns bra att veta att hans drömmar går i uppfyllelse!


Dag 1 - Om mig

På utbildningsfronten har jag hunnit med mediagymnasie, filminriktning. Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning film - ett år på universitetet i Örebro. Och sist, frisörutbildning i Malmö. Är alltså nyutexaminerad frisör. Jobbfronten, söker frisörjobb och jobbar på Posten i Hässleholm. Helt OK.

Är oftast glad och positiv (dock i en svacka nu), gillar att hitta på saker, gå ut och dansa med mina finaste vänner, tycker själv att jag är jävligt rolig. Älskar film, musik, mode, skor och min katt Frank. Böcker slukar jag en efter en, håller på med tre samtidigt just nu.

Följer Grey's Anatomy slaviskt, likaså Glee, Gossip Girl och 90210. Är fortfarande sur över att Hidden Palms och nyversionen av Melrose Place lades ner.


lista

Michaela Forni har en fantastisk blogg och verkar vara en bra tjej. Nu i jul kör hon en lista med ett tema varje dag. Jag är ju lite efter, men vi kan väl köra på ändå!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


it's not a perfect day (for love)

Livet fortsätter på samma sätt som tidigare! Nu har jag känt mig PMS:ig i en vecka. Helt omöjligt med tanke på att den perioden är över för tillfället. Dagarna kan börja bra men sluta åt helvete. Eller tvärtom. Eller så vänder det ca femtio gånger per dag. Bra, dåligt, bra dåligt. När ska det kila stadigt igen? och framför allt, VARFÖR har det blivit såhär? Pallar inte.


RSS 2.0